Antifouling beschermt het gedeelte van uw boot dat onder water is en voorkomt tegelijkertijd de aangroei van in het water levende organismen, waaronder algen en pokken, door toevoeging van aangroeiwerende middelen die toegevoegd zijn aan de verf. Er zijn diverse soorten antifouling verkrijgbaar, welke afgestemd dienen te worden op de omstandigheden en de boot.
De makkelijkste manier om een oudere laag antifouling te verwijderen is deze direct nadat de boot op het droge is gezet, af te spuiten met een hogedrukspuit of gebruik te maken van een schuurspons. Is de onderkant eenmaal opgedroogd dan dient er meer werk verricht te worden om de laag antifouling te verwijderen.
Gedurende een aantal jaren zullen er meerdere lagen antifouling aangebracht worden, die er na verloop van tijd af zullen bladderen. Dit heeft tot gevolg dat het onderwaterschip niet meer glad is en alle lagen volledig verwijdert moeten worden tot aan de primer laag. Dat is een lastige en vooral tijdrovende klus, waarbij gebruik gemaakt kan worden van een anitfoulingremover en een plamuurmes.
Voordat begonnen kan worden met het aanbrengen van een nieuwe antifouling laag dient de juiste verf aangeschaft te worden. Vervolgens moet het onderwaterschip compleet glad, stof- en vetvrij te zijn. Om optimale hechting te garanderen dient het oppervlak opgeruwd worden met schuurpapier. Ten slotte kan de antifouling aangebracht worden.
Let er bij het aanbrengen op dat:
Heeft u nog vragen omtrent het aanbrengen of verwijderen van antifouling? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.